Ne propustite važna događanja…

Izrada home made gyoze

Izrada home made gyoze

Privatno druženje polaznika tečaja japanskog rezultiralo je izradom home made gyoze prema sljedećem receptu https://www.volim-meso.hr/gyoza-japanska-tjestenina-sa-svinjetinom/ Uz puno smijeha, dobre energije i atmosferi za pamćenje, polaznici su uspješno položili test...

read more
Radionica učenja japanskog jezika

Radionica učenja japanskog jezika

Naši su polaznici tečaja japanskog jezika sudjelovali u radionici učenja japanskog jezika koja se održala u sklopu Tuna, sushi & wine festivala. Našoj smo se gošći iz Japana gđi Hikari hrabro predstavili na japanskom a onda smo zajedno zapjevali gospel, i to...

read more
Radionica izrade misoa i onigirija

Radionica izrade misoa i onigirija

Polaznici tečaja japanskog jezika u velikom su broju sudjelovali u radionici japanske kuhinje koja se održala u sklopu Tuna, sushi & wine festivala. Zahvaljujući divnim gošćama s Okinawe naučili smo izraditi miso kojeg smo konzervirali dok ne bude gotov za...

read more
Natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku

Natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku

U cijelom svijetu se već dugi niz godina održava Japanese Speech Contest ili Natjecanje u govorništvu na japanskom jeziku, a u Hrvatskoj posljednjih 20 godina. Održava se obično u ožujku, u prostorijama Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ulaz je slobodan. Možete doći...

read more
Nova godina u Japanu

Nova godina u Japanu

Najvažniji praznik u Japanu je Nova godina (Shogatsu), koja se slavi od 1. do 3. siječnja. To je duboko kulturno i religiozno vrijeme kada se obitelji okupljaju u čast predaka i pozdravljaju novu godinu uz molitve za sreću i zdravlje. Tijekom novogodišnjih praznika...

read more
Kineska Nova godina

Kineska Nova godina

Kineska Nova godina 2025. započet će u četvrtak, 29. siječnja, a završiti u petak, 14. veljače. Označava početak godine Drvenog Zmaja prema kineskom horoskopu, koji je simbol transformacije, intuicije i mudrosti. Proslava je poznata po živahnim paradama, plesovima...

read more